Hoofdstuk 3, Onderwerp 3
In uitvoering

Voorbeelden Visie

Emil Borgesius 3 november 2020
Hoofdstuk Voortgang
0% Voltooid

Philips

Missie: Het leven van mensen verbeteren met zinvolle innovaties.

Visie: Philips streeft ernaar middels innovaties de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. Ons doel is om in 2025 de levens van drie miljard mensen te hebben verbeterd. Wij bieden de beste werkomgeving voor mensen die onze passie delen en samen bieden we onze klanten en aandeelhouders ongekende meerwaarde.

McDonald’s

Missie: McDonald’s staat midden in de samenleving. Ondernemen met oog voor de omgeving vinden we daarom bijzonder belangrijk en we nemen graag onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de maatschappij.

Think global, act local is al sinds de oprichting in de jaren 50 ons motto. Dit is terug te vinden in alle facetten van onze bedrijfsvoering.

Visie: Good Food Fast is het credo van McDonald’s. Kwaliteit op alle fronten staat daarbij centraal. Dit houdt in dat we iedere gast de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze willen bieden. Iedereen moet op elk gewenst moment, in een aangename restaurantomgeving, een lekkere keuze kunnen maken bij McDonald’s.We realiseren dit onder meer door ons assortiment voortdurend uit te breiden met innovatieve producten van hoge kwaliteit. En door onze restaurants te voorzien van een eigentijdse uitstraling. Good Food Fast vormt de komende jaren de leidraad bij alles wat we doen.

De Visie van Philips

Philips is bezig met zinvolle innovaties die de wereld om ons heen gezonder en duurzamer moetten maken. Hiermee willen ze in de toekomst 3 miljard mensen hun leven verbeteren. Dit doen ze terwijl ze de beste werkomgeving aanbieden aan medewerkers die deze passie omarmen om zo klanten en aandeelhouders ongekende meerwaarde te geven.

Dit is helder, duidelijk, en omvat wat ze doen, waar ze voor staan, waarom ze het doen. Dit zet aan tot actie, dit maakt medewerkers trots op het bedrijf waarvoor ze werken. Dit is de basis voor het aantrekken van leveranciers, marketing keuzes, kernwaardes van personeel. Deze 4 regels verhelderen alles waar Philips voor staat. Wat een kracht in iets meer dan 50 woorden. Dit is wat wij ook gaan opstellen voor jou organisatie. 

Visie in het kort

De toekomst vat je samen in je visie. Je formuleert je uiteindelijke doel, dit doel heeft invloed op de markt en mogelijk de wereld. Je inspireert hiermee je medewerkers en geeft een helder inzicht in de intenties van de organisatie.