Hoofdstuk 1 van10
In uitvoering

Inleiding

Welkom bij de cursus missie, visie en strategie. Mijn naam is Emil Borgesius. Ik ben een organisatie verander specialist. De basis van elk begin bij elk bedrijf is de missie en visie boven water krijgen. Dit is de basis van alle besluiten, de richting van je bedrijf, de fundamenten waar het op rust. Het geeft mij een duidelijke richting van wat de organisatie wil bereiken en hoe ze dat willen bereiken.

Ik ga jullie helpen dit op te stellen. Het is een belangrijk stuk. Het gaat wat energie kosten maar het geeft je ondanks dat het maar een paar regels tekst zijn veel houvast. De cursus is het beste op de volgende wijze te doorlopen, eerste helemaal doorlezen. Als je nog puf hebt kan je daarna direct aan de eerste oefening beginnen. Maar ik adviseer het na een week opnieuw te doorlopen, en 1 sectie per keer aan te pakken. Meer details hierover in de aanpak.

In de inleiding geven we een globaal begrip van de termen en de verschillen en het mogelijk resultaat van een goede missie en visie.

Om het goed uit te werken gebruik ikzelf altijd een A3 schetsblok deze kan je voor een paar euro halen bij de boekhandel. Deze heb je pas de tweede sessie nodig, dus je kan het op je boodschappenlijstje zetten, dan heb je hem de volgende keer paraat.

Laten we gaan beginnen.